Sfeerimpressie Festival Zwolle Actief

Zwolle Actief is twee jaar geleden ontstaan als alternatief voor de dagopvang van dak-en thuislozen in Zwolle. Om onze resultaten te vieren, terug te blikken, te leren en vooruit te kijken hebben wij een festival georganiseerd. Dit festival werd donderdag 14 april gehouden in theater de Young Ones. Doel van de middag was elkaar te ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren. Wat ons betreft is dit zeker gelukt. Het was bijzonder mooi om te zien dat er veel (ex) deelnemers van Zwolle Actief aanwezig waren om mee te denken en mee te praten.

Aan het begin van de middag opende wethouder Nelleke Vedelaar het festival met een hartverwarmend verhaal hoe zij Zwolle Actief omarmt. Het persoonlijke verhaal van ex-deelnemer Jordi sloot daarbij aan.

Zoals een goed festival betaamt was er een divers programma samengesteld en konden de bezoekers , die uit heel het land kwamen , een keuze maken uit workshops, debatten, films en persoonlijke gesprekken met organisaties en ondernemers die samenwerken met Zwolle Actief.

De afsluiting werd verzorgd door Jacco Vonhof. Zijn persoonlijke verhaal en pleidooi voor het geven van een tweede kans aan mensen heeft veel indruk gemaakt op de bezoekers van het festival.

De sfeer was informeel, ontspannen en gezellig. Wij willen iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het festival..

By | 2016-11-25T14:44:46+01:00 april 15th, 2016|Geen categorie|0 Comments