Ervaringsverhalen 2018-06-06T11:00:38+02:00

Ervaringsverhalen

Zoeken naar je plek

“Wat vind ik nou echt leuk? Uitzoeken wat je wilt, dat is niet altijd makkelijk. Mijn hobby is creatief zijn met speksteen. Daar maak ik mooie sieraden van. Toen ik deelnemer werd van Zwolle Actief bespraken we mijn daginvulling. Het leek me leuk om wat met mijn hobby te doen. Lees verder.

Anderen helpen

“Bij de Herberg hielp ik een jongen uit Syrië. Hij sprak niet goed Nederlands en ik vertaalde voor hem brieven en bij gesprekken. Inmiddels woon ik in Oldebroek. Samen met mijn begeleider heb ik van mijn levensverhaal een boek gemaakt. Lees verder.

Henk haalde zijn familiebanden weer aan

Henk van 55 jaar komt berooid terug uit Roemenië met de pendelbus. Hij heeft zich gemeld bij de dak- en thuislozenopvang De Herberg. Omdat Henk als laatste in de regiogemeente heeft gewoond, besluit de Centrale Toegang dat hij in Zwolle mag blijven. Na dit besluit kwam Henk in de caseload van Zwolle Actief. Ik ben hem als activeringcoach gaan opzoeken om kennis te maken. Lees verder. 

Kees is trots op zijn baan

Kees is een man van 54 jaar. Hij ontvangt een WAJONG-uitkering. Hij is samen met zijn broer en zieke schoonzus elders uit een huis gezet en dakloos geworden. Kees is iemand die meer zorg nodig heeft, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij is snel wantrouwend en slikt hiervoor medicatie. Kees is bereid om actief te zijn en wil heel veel tegelijk doen. Het is een uitdaging om hem op de juiste werkplek te plaatsen. Lees verder.

Winston voelt zich weer sterk

Winston is een kunstenaar en kwam rechtstreeks uit Ierland terug naar Nederland. Hij belandde in de daklozenopvang in Zwolle. In het verleden was hij verslaafd en na een aantal weken in De Herberg is Winston weer gaan gebruiken om maar niet te hoeven denken aan zijn problemen. Tegelijkertijd besefte Winston dat hij wel van de ‘rotzooi’ – zoals hij dit zelf noemde – af wilde blijven en dan voor altijd. Zijn doel was zo snel mogelijk naar een verslavingskliniek te gaan, echter daar zijn lange wachtlijsten voor. Lees verder. 

Klara werkt bij Deksels 

Klara is dakloos en heeft een postadres bij het Leger de Heils. Via Zwolle Actief gaat zij aan het werk bij restaurant Deksels. Dit sluit mooi aan bij haar werkverleden in de horeca. Zij gaat hier vier dagen per week aan het werk. Dit gaat goed; zij heeft het naar haar zin en wordt gewaardeerd voor haar inzet. Lees verder.