Ervaringsverhaal Klara 2017-01-13T14:17:38+01:00

Klara werkt bij Deksels

Klara is dakloos en heeft een postadres bij het Leger de Heils. Via Zwolle Actief gaat zij aan het werk bij restaurant Deksels. Dit sluit mooi aan bij haar werkverleden in de horeca. Zij gaat hier vier dagen per week aan het werk. Dit gaat goed; zij heeft het naar haar zin en wordt gewaardeerd voor haar inzet.

Via een workshop van Zwolle Actief met ondernemers komt zij in contact met een lunchroom. Zij gaat hier betaald aan het werk op basis van een 0-urencontract. De dagen dat zij onbetaald aan het werk is, vult ze aan bij restaurant Deksels (nu werkt ze vaak 2/3 dagen bij de lunchroom en 1/2 dagen bij Deksels). Tijdens dit traject zijn er meerdere afspraken met Klara en SoZaWe waarin haar traject wordt besproken. Deze samenwerking verloopt goed.

Klara heeft nu een sollicitatieplicht van vier sollicitatie-activiteiten per week. Als coach ga ik regelmatig met haar zitten om te bekijken hoe dit verloopt en haar hierin te ondersteunen. Ook ga ik bij Deksels langs om te zien hoe het daar gaat. Bij de lunchroom ga ik niet langs; Klara wil graag normaal zijn en geen begeleiding op de werkvloer zien.