Werk & vrijwilligerswerk

Een baan biedt naast inkomen, structuur en perspectief. Als deelnemers gemotiveerd zijn om te werken, geven we hen graag een kans. In dat geval, brengen we samen werkervaring in beeld, stellen we een CV op en zoeken we naar passende banen. Als een baan nog een stap te ver is, blijkt soms vrijwilligerswerk een mooie eerste stap. Je gaat naar een plek waar je erbij hoort, waar je gezien en gewaardeerd wordt om wat je doet.

Solliciteren en aan de slag!

57 jaar is Frits inmiddels. Hij heeft wat last van zijn rug – waarschijnlijk stress – en denkt niet dat bedrijven nog op hem zitten te wachten. De afgelopen decennia heeft hij in Spanje en Polen gewoond en ook wel wat gewerkt, maar nooit een opleiding gedaan. Samen met Frits maken we toch een CV en solliciteren we op productie banen. Tot zijn verrassing kan hij een week later starten bij Scania. Een aantal week later vertelt hij apetrots dat hij is gepromoveerd tot teamleider.

“Zelf had ik nooit gedacht dat ik dit nog zou kunnen, maar Zwolle Actief heeft me het cruciale zetje gegeven.”

Op de manege

Nouran vluchtte op jonge leeftijd uit Syrie. In Nederland kan ze moeilijk haar draai vinden en belandt ze in de opvang. Eén van haar passies in Syrie was paardrijden. We vinden met haar vrijwilligerswerk op de manege. Hier knapt ze zichtbaar van op. Nu ze beter in haar vel zit, lukt het ook beter om stappen te zetten op andere leefgebieden, zoals inburgering.

Ik voel me niet altijd fijn. Het is dan net alsof ze het aanvoelt en me probeert op te vrolijken. Als ik hier ben, denk ik even niet al mijn problemen. ”